Vurenhout

Vurenhout

Vurenhout, in Nederland ook wel vuren genoemd. Vuren is de naam voor het hout van de fijnspar. In Nederland is vuren de meest gebruikte houtsoort. Vuren is relatief makkelijk te impregneren, verven, beitsen en af te lakken houtsoort. Deze behandelingen vergroten de duurzaamheid aanzienlijk. Vuren wordt veel gebruikt in de bouw voor ...

Vurenhout

Vurenhout, in Nederland ook wel vuren genoemd. Vuren is de naam voor het hout van de fijnspar. In Nederland is vuren de meest gebruikte houtsoort. Vuren is relatief makkelijk te impregneren, verven, beitsen en af te lakken houtsoort. Deze behandelingen vergroten de duurzaamheid aanzienlijk. Vuren wordt veel gebruikt in de bouw voor onder andere kapconstructies, binnen kozijnen, stijl- en regelwerk etc. Wij doen onze uiterste best om het hout zo mooi en recht mogelijk te leveren, maar het blijft een natuurproduct en dat blijft werken. dus een balk of lat kan soms iets krom of gedraaid zijn!

Meer

Vurenhout 

Subcategorieën

 • Vuren C geschaafd

  Vuren C geschaafd

  Zelfverbouwen.nl heeft een zeer uitgebreid aanbod van Vurenhout met zichtklasse C. In Nederland word vurenhout ook wel vuren genoemd. Vuren is de naam voor het hout van de fijnspar en heeft een licht witgele kleur. In Nederland is vuren de meest gebruikte houtsoort. Vuren is relatief makkelijk te impregneren, verven, beitsen en af te lakken. Deze behandelingen vergroten de duurzaamheid aanzienlijk. Vuren wordt veel gebruikt in de bouw voor onder andere kapconstructies, binnen kozijnen, stijl- en regelwerk etc.

 • Vuren geïmpregneerd

  Vuren geïmpregneerd

  Geïmpregneerd vurenhout (tuinhout) is door de behandeling beschermd tegen weersinvloeden, schimmels en insecten. Geïmpregneerd hout heeft een groenige tuinhout-kleur. Dit zal onder invloed van licht in de loop van de tijd vergrijzen. Dit vergrijzen heeft echter geen nadelige invloed op de duurzaamheid.    
 • Steigerplank

  Steigerplank vuren onbehandeld

  Vuren geschaafd onbehandeld, type gekramd.