Afbouw

Afbouw

Hier vindt u gipsplaten, pleisters, deuren, vlieringtrappen,  stucprofielen, stucloper, tapes en folies.  

Afbouw 

Subcategorieën

 • Gipsplaten

  Gipsplaten

  Gipsplaten op Zelfverbouwen.nl zijn onderverdeeld in gipskartonplaten, gipsvezelplaten en stucplaten. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt in de afwerking van de kanten, deze kan AK (afgeschuinde kant) of RK (ronde kant) zijn.      

 • Pleisters en primers

  Gipsen en pleisters

  Voor iedere ondergrond en gewenste structuur is er wel een pleister beschikbaar. Voor een glad of ruw eindresultaat. Zelfverbouwen.nl heeft diversen soorten gipspleisters. Om een goede hechting met gipspleister te garanderen op een gladde ondergrond of zuigende ondergrond is een voorbehandeling aan te bevelen. Het uitharden van gips is een chemisch proces waar water voor nodig is. Wanneer dit water door een sterk zuigende ondergrond wordt opgezogen zal dit het hardingsproces van de pleister tegenwerken. Om dit te voorkomen dien je de ondergrond te behandelen met de juiste primer.
 • Stucprofielen

  Zelfverbouwen.nl heeft diversen stucprofielen en hoekbeschermers, zowel in het wit als verzink staal. Stucprofielen worden gebruikt ter bescherming, vergemakkelijking en verfraaiing van het stucwerk. 

 • Deuren

  Deuren

  Bij het kiezen van een binnendeur is het belangrijk om te weten dat er stompe en opdek deuren zijn. Een stompe deur valt in zijn geheel in het deurkozijn en wordt afgehangen met scharnieren. Een opdek deur valt gedeeltelijk in het deurkozijn en wordt afgehangen met paumelles.

  Bij het afhangen van een opdekdeur is het belangrijk om te beslissen of de deur links- of rechtsdraaiend moet zijn.  Een opdek deur is of linksdraaiend (L) of rechtsdraaiend (R).

 • Vlieringtrap

  Een vlieringtrap van Novoferm biedt voor iedere situatie een passende oplossing. Of het nu gaat om nieuwbouw - of renovatiewoningen.

 • Stucloper, tape en...

  Zelfvervouwen.nl verkoopt diversen stuclopers en folies, kleuren kunnen afwijken van de foto`s.

 • XPS Tegelplaat

  XPS tegelplaat is een vochtbestendige tegelplaat speciaal ontwikkeld voor vochtige ruimtes zoals een badkamer. Met een kern van ge euml;xtrudeerd polystyreenhardschuim met een gesloten en homogene celstructuur en een deklaag met een gemodificeerde mortellaag en glasvlies zijn deze CEBO XPS tegelplaten stabiel, warmte-isolerend en zeer duurzaam. Omdat ze praktisch geen water opnemen en direct betegeld kunnen worden, zijn ze uitstekend geschikt voor keukens, badkamers en toiletten.

 • Deurdorpels

  Binnendeurdorpels (composiet / hardsteen) zorgen voor een mooie afwerking onder de deur. Deze dorpel is waterdicht, onderhoudsvrij en van hoge kwaliteit. De dorpel is zelf eenvoudig op maat te maken met bijvoorbeeld een slijptol met diamant slijpschijf. 

 • Vloerluik - kruipluik

  Vloerluik bestaat uit een cementgebonden minerale vezelplaat van 18mm met een watervast verlijmde polystyreen isolatielaag van 130mm. Voorzien van een verzonken luikring.Het luik is asbestvrij, vorst- en vochtbestendig 

 • Meterkastvloerplaat

  Meterkastvloerplaat zonder en met isolatie.